Κέντρο Αναφοράς
Φιλοσοφία και Στόχοι
Ποιοί είμαστε
Πρόσκληση
Διαγνωστικό CD-ROM
Διαγνωστικά Quiz
Επιστημονικά 'Αρθρα
Υποβάλλετε Ενδιαφέρουσες Περιπτώσεις / 'Αρθρα
Ενημέρωση
Επικοινωνία
Φόρμα επικοινωνίας ιατρών
English site

σκολίωση - κύφωση

μπορεί το Back Care να σας βοηθήσει;

             
             
 


Πληρούμε τις προδιαγραφές του κώδικα δεοντολογίας «Health on the Net» (HON) περί αξιόπιστων πληροφοριών υγείας: επιβεβαιώστε Πληρούμε τις προδιαγραφές του κώδικα δεοντολογίας «Health on the Net» (HON) περί αξιόπιστων πληροφοριών υγείας.
επιβεβαιώστε.

 για γιατρούςπίσω στην Αρχική σελίδα
Βρίσκεστε εδώ: Κέντρο Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης > Για Γιατρούς >
Διαγνωστικά Quiz

Κλινική περίπτωση 9

Ανευρυσματική Οστική Κύστη (Aneurysmal Bone Cyst) στο επίπεδο Θ5. Καθώς ο όγκος είχε επεκταθεί τόσο στο σπονδυλικό σώμα όσο και στα οπίσθια στοιχεία αντιμετωπίστηκε με ολική εξαίρεση μέσω πρόσθιας δια-θωρακικής προσπέλασης και τοποθέτησης σπονδυλικού ‘κλωβού’ με οστικά μοσχεύματα σε συνδιασμό με οπίσθια προσπέλαση και σπονδυλοδεσία. Η ασθενής παραμένει ασυμπτωματική επί πενταετία.

Οι Ανευρυσματικές Οστικές Κύστεις είναι εξαιρετικά σπάνια (καλοήθη) νεοπλάσματα στην σπονδυλική στήλη και παρουσιάζονται (συνήθως με άλγος) σε ποσοστό 80% σε άτομα κάτω των 20 ετών. Μπορούν να προσβάλουν και παρακείμενους σπονδύλους (σπανιώτατο φαινόμενο σε καλοήθη νεοπλάσματα) ενώ μπορεί επίσης να συνυπάρχουν ή και να εξορμώνται από άλλο προûπάρχον νεόπλασμα όπως τον Γιγαντοκυτταρικό Όγκο. (Aneurysmal bone cyst: concept, controversy, clinical presentation and imaging. Am J Roentgenol 164:573-580, 1995).

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Επιστροφή στην σελίδα Διαγνωστικά Quiz.

 

Το Back Care network είναι μια δυναμική ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων στις παθήσεις σπονδυλικής στήλης γιατρών με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα εφάμιλλης ποιότητας με τις υπηρεσίες που παρέχονται στις ιατρικά προηγμένες χώρες καθώς και την επιστημονική έρευνα στον σχετικό τομέα. Δέχεται ασθενείς με προβλήματα σπονδυλικής στήλης από όλη την Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό.

 

Εκτύπωση σελίδας    Αποστολή σελίδας  del.icio.us


youtube  

 Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2011
© 2007-2015.

Legal Disclaimer

powered by Status CMS | MainSys